Vissoep is een enorm lekker gerecht vol vitamines. Door met kruidencombinaties en verschillende soorten vis te experimenteren kan je al snel van een simpel recept een sensatie voor je smaakpapillen klaarmaken. Soep is ook op verschillende manieren te serveren. Je kan het bijvoorbeeld als voorgerecht voorbereiden, als hoofdgerecht is het ook lekker. Als je teveel vissoep hebt gemaakt is het ook lekker om het twee avonden op rij te eten. Hiervoor moet je het wel goed bewaren, hoe kan je vissoep eigenlijk het beste bewaren? Hieronder zijn meerdere manieren te lezen.
Hoe lang kan je vissoep buiten de koelkast bewaren?

Vissoep is eigenlijk niet buiten de koelkast te bewaren. De kans op schimmels is al snel heel groot en bovendien zal de soep veel smaak verliezen als je hem daarna weer opwarmt. Vermijd dit dus!
Is vissoep in de koelkast bewaren dan een beter idee?
Vissoep in de koelkast bewaren is een véél slimmer plan. Voordat je de soep in de koelkast zet is het belangrijk dat je hem goed laat afkoelen. Dit kan je het beste doen door de gootsteen met koud water te vullen en de pan erin te zetten. Vul de gootsteen dus niet met teveel water, anders loopt het in de pan met soep. De vissoep normaal af laten koelen duurt te lang. Probeer hem twee uur na het bereiden in de koelkast te zetten. Als de soep volledig is afgekoeld kun je ervoor kiezen om de pan in zijn geheel in de koelkast te zetten. Je kan de vissoep ook in een bewaarbakje doen en die in de koelkast zetten. Op deze manier is de soep ongeveer twee dagen houdbaar.
Kan je vissoep ook in de vriezer bewaren?
De vissoep in de vriezer bewaren is vooral een goed idee als je niet alle soep binnen twee dagen kan eten. Op deze manier is de soep namelijk tot wel 3 maanden houdbaar. Om de soep in de vriezer te kunnen doen moet je hem, wat je ook moet doen als je hem in de koelkast wil bewaren, eerst laten afkoelen. Probeer dit ook binnen twee uur na het bereiden te doen. Giet vervolgens de soep in bewaarbakjes van maximaal een halve liter. De bewaarbakjes moeten luchtdicht zijn. Als je de soep hebt bewaard hebt en hem wil eten zal je hem eerst moeten laten ontdooien. Je kan eventueel een gootsteen met lauwwarm water vullen en de bewaarbakjes daarin doen, maar het beste is om de soep de tijd te geven en niet te proberen het proces te versnellen. Als de soep eenmaal is ontdooid is hij klaar om opnieuw opgewarmd te worden.