Citroenen hebben dan wel een dikke schil die ze voor veel beschermt, maar dat betekent niet dat het niet uitmaakt hoe je ze bewaart! Maar hoe doe je dit eigenlijk het beste? Hieronder hebben we alle manieren hoe je een citroen kan bewaren, voor je op een rijtje gezet.
Halve citroen bewaren
Een citroen waar al een stuk vanaf is gesneden, is het langste houdbaar in de koelkast. Doe hem met de gesneden kant op een bordje, of dek dat vlak af met huishoudfolie. Als er meerdere vlakken zijn waar in gesneden is, kun je hem helemaal inwikkelen met huishoudfolie. Eventueel zou je hem ook nog kunnen invriezen, daarvoor moet je hem wel in plakjes snijden. Die plakjes doe je dan in een diepvriesbak- of zakje, die je in de vriezer legt.
Fruitschaal
Citroenen zijn prima houdbaar op de fruitschaal. Hiervoor hoef je ze niet in te pakken, hun eigen schil is genoeg. Hier kun je van 1 tot 2 weken houdbaarheid uitgaan.
Koelkast
Een citroen kan je in de koelkast tot wel 4 weken bewaren. Hiervoor moet je ze wel in een afsluitbaar zakje houden, zodat er geen vocht verloren gaat. Gebeurt dit wel, dan verliest de citroen sneller zijn smaak.
Als je thuis alleen een vriesvak hebt in je koelkast, dan is een losstaande vriezer geen overbodige luxe!
Ze zijn er al vanaf €99,99

Bekijk losse vriezers »
Vriezer
Je kan een citroen ook in de vriezer bewaren. Omdat de schil van een citroen erg stevig is, hoef je ze niet te blancheren. Dit is iets wat je bij veel andere soorten groente en fruit wel moet doen. Het enige wat je met de citroen moet doen, is hem in plakjes snijden. Vervolgens kun je die plakjes in een diepvriesbak- of zakje doen. In de vriezer zijn citroenen 8 tot 12 maanden houdbaar.
Bederf
Hoe goed je citroenen ook bewaart, bederf kan je niet voorkomen. Als citroenen bedorven zijn is de citroen vaak uitgedroogd en de smaak is verloren. Ook zit er vaak schimmel op. Bederf herken je door je zintuigen te gebruiken. Kijk, ruik en proef (een niet te groot stuk). Twijfel je? Gooi het dan weg!