Knolselderij is een groente die tot de selderijfamilie hoort en de meeste mensen kennen hem als een van de ingrediënten uit de standaard erwtensoep. Wist je trouwens dat je de bladeren ervan ook kan eten? Toch kan het soms lastig zijn om in te schatten waar je de knolselderij het beste kan bewaren… daarom vertellen we je er alles over op deze pagina!
Knolselderij bewaren
Als de knolselderij niet aangesneden is, is het goed genoeg hem op een donkere, koele plek te leggen waar de temperatuur tussen de 12 en 15 graden Celcius ligt. Een voorbeeld hiervan is de kelder. Daar is hij tot 3 weken houdbaar.
Aangesneden knolselderij
Als je de knolselderij al hebt aangesneden, kun je hem het beste in vershoudfolie verpakken en dan in de koelkast doen. Op die manier is hij tot een week houdbaar.
Invriezen
Als je de knolselderij zo lang mogelijk wil bewaren, is de vriezer het beste. Hier is hij namelijk tot 12 maanden houdbaar. Let er wel op dat de vriezer op minimaal -18 graden Celcius staat, en dat je de knolselderij eerst blancheert.
Als je thuis alleen een vriesvak hebt in je koelkast, dan is een losstaande vriezer geen overbodige luxe!
Ze zijn er al vanaf €99,99

Bekijk losse vriezers »
Een knolselderij blancheren…
Om een knolselderij in te vriezen, moet je hem eerst blancheren. Dit is een best simpel proces, als je het eenmaal weet. De eerste stap is om de knolselderij in kokend water, waar een snufje zout aan is toegevoegd, te dompelen. Dit doe je voor 2 tot 4 minuten. Haal ze vervolgens uit het kokende water (met een lepel, of gooi de pan leeg in een vergiet) en laat koud water over de stukjes stromen. Nadat je ze hebt laten uitlekken, zijn ze klaar om in een vrieszak- of bak te gaan. De laatste stap is om ze in de vriezer te doen, en je bent klaar!
Bederf herkennen
Als je twijfelt of de knolselderij nog wel goed is, kan het nooit kwaad om je zintuigen te gebruiken. Als de knolselderij er raar uit ziet, vreemd ruikt of er apart uitziet, gooi het dan weg!