
Bloemkoolsoep is een witte, romige soep. De soep wordt gemaakt van bloemkool met room en soms met sambal. Na het koken wordt de bloemkool gepureerd. Vervolgens kan er room bij om er een soep-achtige substantie van te maken. Je kunt hier eventueel naar smaak zout en peper toevoegen. De soep kan onder anderen gegarneerd worden met peterselie of bosuitjes. Maar hoe lang kun je bloemkoolsoep bewaren als je nog wat over hebt? En hoe bewaar je soep?
Hoe lang kun je bloemkoolsoep bewaren?
Voor soep, en dit geldt ook voor bloemkoolsoep, hebben wij de volgende bewaaradviezen:
- Koelkast (max. 6°C): twee dagen bewaren.
- Vriezer (-18°C): drie maanden bewaren.
Daarnaast kan het zo zijn dat je soep in een blik of gesloten verpakking hebt gekocht. Zolang deze verpakking niet geopend is, kun je de soep bewaren tot de datum die op de verpakking staat, en soms zelfs langer. Hierover later meer.
Soep in de koelkast bewaren
Om bloemkoolsoep in de koelkast te bewaren, moet je deze snel laten afkoelen na het bereiden. Dit kun je snel doen door de pan met overgebleven soep in een bak met koud water te zetten.
Vervolgens zet je de pan met soep in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie. Zo is de soep twee dagen houdbaar.
In de vriezer bewaren
In de vriezer is ook een optie. De soep moet dan snel afkoelen, net als bij de koelkast. Vervolgens giet je de soep over in bewaarbakjes en zorg je dat deze goed afgesloten zijn. Je kunt het zo drie maanden bewaren. Laat de soep wel volledig ontdooien voor je deze weer opwarmt.
Gesloten verpakking?
Een gesloten verpakking soep, zoals een blik of een zak soep uit de supermarkt heeft vaak een THT-datum. Dit betekent dat je die datum kunt aanhouden en na die datum moet kijken, ruiken en proeven om te bepalen of de soep nog goed is.